top of page

Sanningens 2020 - ett globalt ansvarI morgon den 11/11 har jag äran att medverka på Hållbarhetsdagen Halland. Där kommer jag att få berätta mer om min musikaliska föreläsning om psykisk ohälsa samt framföra en av mina låtar. Så oerhört glad och stolt att få vara med och bidra kring att lyfta dessa viktiga globala mål för vår planet. Är du intresserad av att medverka digitalt? Biljetter finner du här: https://new.memlin.com/view/5f75758369f324


Vill du veta mer om min föreläsning eller kanske boka? Läs mer här.


"Nu går vi från ord till handling. Årets Hållbarhetsdag i Halland fokuserar på konkreta exempel i enlighet med FNs globala hållbarhetsmål. Agenda 2030 är det ramverk för hållbar utveckling som antogs av FN:s medlemsländer 2015. Genom kraftsamling kring de 17 globala målen ska länderna till år 2030 ha utrotat fattigdom och hunger, uppnått jämställdhet och skapat ett varaktigt skydd för vår planet och våra naturresurser.*"


"Välkomna till Sanningens år 2020, sanningens år för vår framtid på jorden." Så inledde Johan Rockström sitt radioprogram Vinter i P1 som sändes den 1 januari 2020. Alla som vaknade upp efter en festlig nyårsnatt och satte på radion fick sig ord och inga visor till livs. Det finns ingen tid att förlora. Rockström utlyste ett planetärt nödläge.


Agenda 2030 kan ses som världens största behovsinventering och en beställning av förändring och utveckling där alla kan och förväntas bidra. Sveriges ambition är att vara ledande i genomförandet av Agenda 2030. Det innebär att alla behöver ta hänsyn till både ekonomisk tillväxt, social inkludering och långvarigt skydd för miljön i allt som görs för att nå målen. Genomförandet utgör en gemensam resa där samverkan, kraftsamling och innovation kommer vara avgörande för att möta de komplexa utmaningar världen står inför.
Hållbarhetsdagen Halland arrangeras inom ramen för Coompanion Hallands projekt CooCreate med finansiering av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Region Halland. Tillsammans med övriga samarbetspartners NW Event, Varbergs Kommun och CSR Västsverige så kommer vi i år bjuda på en rad intressanta och viktiga föreläsningar under ledning av dagens moderator Jan Bylund.*

*text lånad från https://naringsliv.varberg.se/arkiv/foretagsaktiviteter/aktiviteter/hallbarhetsdagen.html

& https://coompanion.se/2020/10/17/hallbarhetsdagen-halland-11-november-2020/
bottom of page