top of page

Golden moments of 2020

2020 blev året då jag insåg att tidigare års utmaningar faktiskt rustat mig rätt bra för att behålla lugnet i en plötslig pandemi. En bekant känsla av; "det här är jag redan van vid", dvs att veta väldigt lite om framtiden både privat, ekonomiskt och jobbmässigt samt att också oroa sig för en närståendes välmående. Det betyder såklart inte att besvikelsen eller oro inte alls funnits där. Allt det som äntligen börjat lossna för mig karriärs-mässigt var plötsligt inställt och mest påtaglig var chocken och "ironin" över att det jag sedan länge planerat - att försöka påbörja en ny fas av mitt liv i Australien, inte längre alls var möjligt. I och med det släppte jag taget om alla idéer om framtiden och bestämde mig för att bara ta en dag i taget.

Man kan planera hur mycket som helst, men jag vill också tro att det finns något större, någon slags plan för mitt liv och jag väljer att lita på den. Nya upplevelser och nya människor kommer in i ens liv som oanade gåvor. Och jag vill aldrig ta dem eller möjligheten att få leva och vara frisk för given.

Den här erfarenheten har om något förstärkt känslan av att nuet är det enda vi känner till och den påminnelsen är jag väldigt tacksam för. Det har faktiskt tom varit ganska befriande att ha "tvingats" leva ännu mer i nuet än vad jag gjorde förut. Så vart jag står i min riktning när allt det här lugnat sig - återstår att se. Mitt fokus är forfarande inställt på att successivt arbeta för att nå de drömmar jag har, men framförallt vill jag också landa ännu mera i att ta hand om min kropp och mitt psyke på bästa sätt. Mår jag så bra som möjligt kan jag vara den bästa versionen av mig tillsammans med andra människor. För jag tror verkligen att det är så vi långsamt förändrar världen till att bli mer kärleksfull och hållbar, det börjar alltid med oss själva.


Nedan har jag samlat lite golden moments båda privat och jobbmässigt från 2020 och jag är väldigt tacksam över allt jag fått uppleva, de människor jag fått spendera min tid med och de jobb som faktiskt kunde genomföras. Av hela mitt hjärta önskar jag att 2021 blir ett mer upplyftande år för världen - med god hälsa och kärleksfulla handlingar mot varandra och för vår planet.


Comentarios


bottom of page